In memoriam

Preminuo profesor tjelesnog odgoja Tomislav Gajević

Tomislav Gajević, profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja u penziji, koji je u tuzlanskoj gimnaziji “Meša Selimović” proveo svoj radni vijek i bio predavač mnogim generacijama srednjoškolaca, je preminuo.

Emotivnom porukom od profesora Gajevića jučer se od uvaženog profesora oprostio i kolektiv Gimnazije “Meša Selimović.”

Možda će Vas zanimati i:

Osim svoje predavačke karijere, Tomislav Gajević ostat će upamćen i na osnovu toga što je kao vrsnog sportistu prepoznao Mirzu Delibašića, a također je i jedan od utemeljivača Malih olimpijskih igara BiH.

Kolektiv Gimnazije “Meša Selimović” se od svog kolege oprostio ovom porukom:

“Bio si čovjek među ljudima, a tek potom profesor u svojoj profesiji, veći od onoga što si radio, a radio si rijetko dobro, najbolje. Mnoge generacije gimnazijalaca će pamtiti tvoje časove tjelesnog gdje su prvi put naučili da se penju uz konopac, preskaču kozlić, a košarkaši naše škole pamtiće dvokorak koji si ih ti naučio.

Ako sretneš tamo negdje Kinđeta kaži, a on to zna, da si ti kriv što je postao veliki košarkaš jer njegov prvi izbor je bio tenis. Hvala ti veliki profesore Gajo što si 40 godina svog radnog staža upisao baš u našoj Gimnaziji, a mogao si birati gdje da radiš. Hvala ti u ime svih onih koji su dijelili salu pod komandom tvoje zviždaljke. Hvala ti u ime kolektiva jer smo ponosni što si bio dio nas. Sa velikim pietetom ćemo spomenuti uvijek tvoje ime i biti ponosni što smo bili tvoje kolege.

Danas nije slučajno što je nebo februarsko plakalo, a mnogi se pitali otkuda pljuskovi u februaru. Kiša je sapirala tugu sa lica mnogih. Neka ti je laka zemlja profesore i kolega naš!!!”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button