SvijetZanimljivosti i zabava

“Želite nam porazbijati kamere? Samo izvolite”: Katarci napali danske novinare










Nekoliko dana uoči početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru došlo je do incidenta s danskim novinarima i Katarcima.

Reporteri danske televizije TV2 doživjeli su neugodnost jer su im dužnosnici na ulici prijetili da će im razbiti kameru ako nastave snimati prilog.

Možda će Vas zanimati i:

Novinar Rasmus Tantholdt snimao je javljanje uživo, a iza njega su se dovezla trojica muškaraca. Jedan je odmah krenuo prema kameri i pokrio objektiv te je poručio novinarima da ne smiju snimati.

“Cijeli svijet ste pozvali ovdje u Katar, zašto ne smijemo snimati? Pa ovo je javno mjesto, ne treba nam dozvola”, rekao je Tantholdt pokazujući svoju novinarsku akreditaciju. Nakon toga su mu počeli prijetiti, a novinar je uzvratio: “Želite nam razbiti kameru? Samo izvolite. Prijetite da ćete nam razbiti opremu?”

Brzo su se izvinuli

Organizatori su se brzo izvinuli novinarskoj ekipi nakon što su vidjeli njihove dozvole za snimanje i akreditacije uz poruku kako su “pogreškom prekinuti u obavljanju svog posla”. Međutim, naglasili su kako bi “svi subjekti trebali poštovati važeće dozvole”, premda su ranije opovrgnuli tvrdnje da postoje ograničenja za snimanje.

Valja spomenuti kako je upravo Danska jedan od najglasnijih kritičara katarskog režima među 32 zemlje sudionice SP-a. Katarce proziva zbog kršenja ljudskih prava i lošeg tretmana radnika koji su sudjelovali u gradnji stadiona za SP, kao i zbog stavova Kataraca prema LGBT+ osobama.

Danska će u znak prosvjeda na SP-u nositi specijalne dresove bez vidljivih detalja, a treća garnitura je potpuno crna u znak žalosti za radnicima koji su ostavili život gradeći stadione u Kataru.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button