Sport

Seniorski rekord i tri titule državnih dvoranskih prvaka za 2022.  članova AK „Sloboda Tehnograd”

Sedam osvojenih medalja




U subotu i nedelju u Zenici i Sarajevu održano je „Dvoransko atletsko prvenstvo za kategoriju seniora/ki, juniora/ki i mlađih juniora/ki  na kojima su takmičari AK „Sloboda Tehnograd” ostvarili izvanredne rezultate oborivši  seniorki dvoranski rekord i  osvojivši  7 medalja, od čega tri zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu.

Prvog dana takmičenja koje je održano u Zenici gdje je organizovano takmičenje u troskoku i skoku u dalj osvojene su četiri medalje.

Bakir Musić u kategoriji mlađih juniora osvojio je zlatnu medalju u troskoku sa daljinom 12,09 m, dok je srebrnu medalju u istoj disciplini osvojio Enes Džinić sa  daljinom od 11,89 m. Drugu srebrnu medalju Enes Džinić je osvojio u skoku u dalj u kategoriji mlađih juniora, kao i Omar Džanić u skoku u dalj u kategoriji seniora.

Drugog dana  državnog dvoranskog prvenstva koje je održano u olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch u Sarajevu gdje su održane disciplini 60 m, 60 m pr, skok u vis i bacanju kugle, najvredniji rezultat ostvario je Hajrudin Vejzović koji je u kategoriji seniora u polufinalnoj trci  na 60 m istrčao novi seniorski državni rekord u vremenu 6:78 s.

U finalnoj trci titulu državnog prvaka za 2022. godinu osvojio je aktuelni juniorski rekorder BiH Edhem Vikalo koji je istrčao lični rekord u vremenu 6:79 s, dok je Hajrudin Vejzović osvojio srebrnu medalju.  Pored osvojene zlatne i srebrne medalje u kategoriji seniora, titulu juniorskog prvaka BiH za 2022. godinu u trci na 60 m osvojio je član AK Sloboda Tehnograd Bakir Baković  sa vremenom 7:40 s.

Pored osvojenih medalja u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji na 60m,  bronzanu medalju osvojio je Bakir Musić u disciplini skok u vis u kategoriji mlađih juniora. Pored osvajača medalja  na državnom dvoranskom prvenstvu nastupili su i Alija Džinić koji je osvojio dva tri četvrta mjesta u discplinama 60 m, skoku u dalj i troskoku, Benjamin Mijatović koji je nastupio u trci seniora na 60 m i Kenan Vikalo u bacanju kugle.

Već narednog vikenda naši takmičari-ke će nastupiti na Prvenstvu Balkana  u dvorani za juniore na kojem će nastupiti Adi Nurkanović, Međunarodnom atletskom dvoranskom mitingu  u Novom Mestu gdje će nastupiti Hajrudin Vejzović, Edhem Vikalo i Omar Džanić,  dok će najmlađi članovi Kluba učestvovati na Federalnom prvenstvu za mlađe kategorije u Sarajevu i Zenici.



Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button