Sport

Olimpijski tim BiH stigao u Peking, spremni za svečano otvorenje

Šest sportista

Olimpijski tim Bosne i Hercegovine u kompletnom sastavu i bez ikakvih problema stigao je u Olimpijsko selo i spremni su za otvorenje Zimskim olimpijskih igara u Pekingu.

“Svi naši bh. olimpijci su se bezbjedno smjestili u Olimpijsko selo i spremni su za defile svečanog otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu”, poručili su iz Olimpijskog komiteta BiH.

Čast da nose zastavu Bosne i Hercegovine imat će sportisti Elvedina Muzaferija (alpsko skijanje) i Mirza Nikolajev (sankanje).

Ovo je prvi put da na zimskim olimpijskim igrama zastavu nose ženski i muški predstavnik državnog tima, a ovaj protokol je uveo Međunarodni olimpijski komitet na prethodnim Ljetnim olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Naš olimpijski tim od šest sportista čine: Elvedina Muzaferija, Emir Lokmić, Esma Alić (alpsko skijanje), Sanja Kusmuk i Strahinja Erić (skijaško trčanje) te sankaš Mirza Nikolajev.

U Pekingu će nastupiti oko 2.900 sportista iz više od 90 zemalja svijeta. Zbog pandemije koronavirusa ranije je odlučeno da svi sportisti moraju biti u potpunosti vakcinisani, a borilišta su zatvorenog tipa kako bi se umanjili kontakti među učesnicima i eventualne zaraze.

Zimske olimpijske igre u Pekingu zvanično počinju 4. februara i trajat će do 20. februara 2022. godine, iako su neka takmičenja već startovala još 2. februara.

Svečano otvorenje 24. Zimskih olimpijskih igara u Pekingu bit će održano danas na nacionalnom stadionu Ptičije gnijezdo u 12:55 sati po našem vremenu.Izvor
Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button