Covid-19Svijet

Djevojčica devet mjeseci pozitivna na koronavirus

15-godišnjakinja

Brzi antigenski test na koronavirus u slučaju 15-godišnje Eve Valrabenštajn iz Hanovera pokazuje pozitivan rezultat već devet mjeseci. No, kad se testira PCR testom, rezultat uvijek bude negativan.

Ljekari još uvijek ne mogu pronaći razlog, a tinejdžerka ima problema svaki put kad napravi brzi test na koronavirus, prenosi RTL.

Možda će Vas zanimati i:

Eva se u školi prvi put testirala brzim testom na koronu 13. aprila 2021. godine. Test je pokazao pozitivan rezultat nakon čega je zvala majku Kristinu da dođe po nju u školu.

I tada počinje začarani krug. Eva odlazi na PCR test i u karantin dok ne stigne rezultat. Tri dana kasnije saznaje da nema koronavirus. Sjutradan se vraća u školu i ujutro se brzim testom testira na koronu. Rezultat je opet bio pozitivan.

“Bilo mi je jako neugodno, stresno. Nisam mogla ništa učiniti”, kaže 15-godišnjakinja.

Nakon toga, sedmicama se ponavljala ista stvar, a isprobala je čak 30 različitih brzih testova na koronavirus, ali su svi dali pozitivan rezultat.

Ljekari još uvijek nisu ustanovili razloge zbog čega je djevojčica pozitivna samo na antigenskom testu, a u početku joj niko nije vjerovao. Morala je nekoliko testova napraviti uz prisustvo nastavnika u školi ili ljekara da bi zaista povjerovali u rezultate testa.

“Rekli su nam da može biti lažno pozitivnih testova, da možemo pogrešno napraviti test itd. U početku nam niko nije vjerovao. Posljednjih devet mjeseci moja kćerka je nekoliko puta bila u karantinu, propustila je velik broj školskih časova i nije se mogla družiti s prijateljima jer biti aktivan u javnom životu moguće je samo uz brzi test ili dodatno cijepljenje”, objasnila je majka djevojčice.

Izvor
Bhrt.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button