Sport

UEFA: Samo vakcinisani mogu igrati naša takmičenja

Pooštravanje mjeraOno što se dešava u svijetu tenisa, a moglo se vidjeti i na Evropskom prvenstvu za rukometaše, odrazit će se i na fudbalere.

Sve veći uticaj svjetskih zvaničnika na sportiste prelio se i na UEFA-u, koja je nagovijestila kako će u njenim klupskim takmičenjima uskoro moći da se takmiče samo vakcinisani fudbaleri. Zasad nije zvanično, međutim, djeluje da je izvjesno, pošto su iz Niona počeli proces obavještavanja klubova da će još samo u baraž mečevima Lige Evrope i Lige konferencije moći da se koriste PCR testovi i medicinska izuzeća, a da će od osmine finala svi igrači morati obavezno da budu vakcinisani.

Možda će Vas zanimati i:

Da UEFA pooštrava kriterijume postalo je jasno poslije online sastanka učesnika naredne faze trećeg po važnosti takmičenja, kome je prisustvovao i generalni direktor Partizana Miloš Vazura.

– Dobili smo smjernice od UEFA na online sastanku da će PCR testovi, odnosno medicinsko izuzeće, važiti još samo u prvom dvomeču druge faze takmičenja u Ligi konferencija i da poslije toga oni koji ne budu vakcinisani neće moći da igraju utakmice u njihovim takmičenjima. Igrači Partizana su već upoznati sa tom odlukom, jasno im je prenijeto kakve su sugestije. Vjerujem i da to neće biti problem, jer mi u timu već imamo veliki broj vakcinisanih fudbalera, ima i momaka koji su u skorije vrijeme preležali virus i namjeravaju da to učine, predočio je Vazura u izjavi portalu “Telegraf”.Izvor
Avaz.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button