Vijesti

NIJE MOGLO PROĆI BEZ USTAŠKOG POZDRAVA: Koncert Marka Perkovića Thompsona protekao bez izgreda













Koncert potpore šestorici nekadašnjih dužnosnika Herceg-Bosne koji u Haagu iščekuju drugostupanjsku presudu održan je sinoć u Mostaru pred oko 15.000 ljudi i protekao je bez izgreda.

Koncert su organizirali udruga Hrvatsko srce nade i Odjel za branitelje Hrvatskog narodnog sabora BiH, a na stadionu je bilo istaknuto više hrvatskih zastava s natpisima iz Žepča, Rame, Kiseljaka, Tomislavgrada, ali i Vukovara, Mokošice, Splita.

Marko Perković Thompson pozvao je nazočne i sve Hrvate da ohrabe haške uznike. “Ovim skupom smo izrekli ljepotu i ljubav. Želimo ohrabriti uznike i naš narod u Hercegovini, Bosni, Hrvatskoj. To je naša poruka. Neka osjete snagu i vjeru. Mi ćemo bdjeti i moliti se te dati potporu zajedništvu“, rekao je.

Dio publike nakratko je uzvikivao ustaški pozdrav “Za dom spremni” tijekom njegovog nastupa. Koncert je završen pjesmom “Lijepa li si” u kojoj se spominje i Herceg-Bosna i tada su na binu izašli svi izvođači.

Na drugoj obali Neretve Udruga “Djeca rata” je u vrijeme održavanja koncerta sa Starog mosta puštanjem balona u zrak upozorila na 111 godina zatvora koje su u Hagu u nepravomoćnoj presudi dobila šestorica nekadašnjih dužnosnika Herceg-Bosne i 120 godina zatvorske kazne koju u pravomoćnoj presudi traži Tužiteljstvo Haškog tribunala.



Back to top button