KulturaLifestyle

VIDEO: Tuzlanski virtuoz na gitari Belmin Okanović nastavlja nizati uspjehe










Svake godine Stuttgart je okupljalište mladih umjetnika, zaljubljenika klasične gitare iz svih dijelova Evrope.

Na ovogodišjem, 8. međunarodnom takmičenju u Stuttgartu “Rago guitar competition Stuttgart”, Belmin je osvojio specijalnu nagradu “D'addario special award”, te se tako ponovno svrstao u sami vrh evropskih umjetnika klasične gitare.

Možda će Vas zanimati i:

Ovaj, po svemu očekivani uspjeh našeg sugrađanina je samo jedan stepenik u nizu, jer je stvaranje muzike Belminu poseban doživljaj, to je odavno odabrani put kojim stabilno korača.

Naime, od sljedeće godine on je ponosni student Robert Schumann akademije u Düsseldorfu! Odvažio se, aplicirao, a u junu ove godine položio sve potrebne ispite (solfeggio, muzička teorija, klavir i gitara), te se uvrstio među najbolje, da uči od najboljih i trenutno najpopularnijih profesora u svijetu gitare i klasične muzike.

Belmin je inače bio i ostao vrlo jedinstven, samozatajan, jednako-tako druželjubiv i dobro odgojen mladić. Cijeni prave vrijednosti, ne stoji u mjestu žaleći se kao većina, nego se bori za sebe; takav stav duguje roditeljima i bratu kojima je neizmjerno zahvalan na ličnom, a u muzičkom i pedagoškom smislu ogromnu zahvalnost duguje svom mentoru, Predragu Stankoviću.



Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button