Super žena preko radio antenaU fokusu

EDINA SELESKOVIĆ: Žene puno blaže ocjenjuju muškarce nego same sebe













“Super žena preko radio antena” je emisija koja okuplja uspješne žene bh. društva. One govore o svojim iskustvima, usponima ali i padovima te na takav način motivišu sve generacije.

#HrabroŽenski razgovaramo o svim temama koje se tiču svake savremene žene.

Gošća 2. epizode je Edina Selesković, proslavljena bh. umjetnica sa preko 20 godina američkom adresom.

Koliko je važan društveni aktivizam kroz umjetnost upravo našoj gošći?

Kako pratiti svoj cilj u životu bez obzira na različite distrakcije?

Kako se izdići iznad situacija koje izgledaju bezizlazno?

Na ova ali i na mnoga druga pitanja naša proslavljena umjetnica Edina Selesković odgovara voditeljici Amri Avdić za emisiju “Super žena preko radio antena” 

Donosimo dio jednog od Edininih odgovora:

“Izuzetno  sam zahvalna za sve svoje uspjehe ali sam još zahvalnija za sve svoje neuspjehe i padove. Mislim da nas ponekad kao djecu uče pogrešno  da je život  “happily ever after” tj. “završi fakultet se i to je to,  udaj se i to je to, nađi posao i to je to”. Život nije to. Život je pun uspona i padova. Svaki moj pad me naučio kako da ustanem. Pošto ja nisam imala plan B uvijek sam morala pronaći način jer kada nemate izbora, onda je čudo šta možete napraviti. Iz svakog tog neuspjeha sam se nekako ojačala i našla svoju snagu koju onda dalje primjenjujem.

Naravno da je pad teška stvar i da se tu često radi i o depresiji ali mislim da uspješni ljudi imaju puno kraći takav period jer nađu način i inspiraciju da se izdignu. Ta inspiracija može doći od porodice, od poslovnih partnera, od prijatelja ali najprije treba doći od samog sebe. Život je zaista čudan i interesantna stvar ako mu tako pristupate…”

“Žene su specifične da smo toliko samokritične i mislim da je položaj žene uvijek bio težak. Mi po puno jednostavnijim kriterijima ocjenjujemo muškarce nego same sebe pa i druge žene oko nas. Dokaz tome su posljednji predsjednički izbori u SAD-u  gdje je bilo puno lakše čovjeku koji je član vrlo male manjine u Americi da postane predsjednik nego ženi.  Ženu ocjenjujemo na principu  –  ako zaplače onda je preslaba ako vikne onda je prejaka. Mislim da to dolazi od samokritičnosti o kojoj trebamo dobro razmisliti. Guramo sebe i tražimo od sebe i suviše a kada to napravimo onda i okolina to od nas traži.”

 

Cijeli intervju pogledajte na linku ispod:

Pratite nas na našem YouTube kanalu: KAMELEON MM  i putem naše web stranice www.radiokameleon.ba 

Radio verziju “Super žena preko radio antena” slušajte svake subote od 10 h na frekvencijama Radio Kameleona: -102,7 MHz -95,9 MHz -95,6 MHz -98,3 MHz -91,5 MHz ili putem live stream linka – http://zenski.ba/kameleon/pop.html

Ukoliko vam se dopada naš rad ostavite lajk, pretplatite se ili čak podijelite video.

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button