Zanimljivosti i zabava

Završio u bolnici, psa mu poslali u azil: Stalno je plakao, morala sam ga pronaći i spojiti ih…

Priča koja otapa srca
John Burley (60) krajem prošle godine završio je u bolnici zbog brojnih zdravstvenih problema. Za sebe se nije bojao, ali sve vrijeme je medicinskom timu ponavljao “Uzeli su Boomera, uzeli su Boomera”.

Njima nije trebalo dugo da shvate kako je Boomer zapravo njegov pas, kojeg je lokalno udruženje za zaštitu životinja premjestilo u azil nakon što je John hospitaliziran. Stariji muškarac bio je slomljen što je odvojen od svog ljubimca i njegovo zdravstveno stanje se nije popravljalo…

Možda će Vas zanimati i:

Osjetila sam mu u glasu da pati. Bio je izrazito tužan. Samo je pričao o svom psu. Nije znao gdje je i je li uopšte živ“- priča Jennifer Smith, jedna od medicinskih sestara koje su brinule o Johnu.

Nakon nekoliko dana John je zamolio Jennifer da pronađe njegova psa i pričuva ga dok je on u bolnici. Ona je odmah pristala.

“Imam kod kuće psa od 13 godina i ne mogu zamisliti da mi ga neko oduzme. Rekla sam mu da ću uzeti njegovog psa i brinuti se o njemu dok je on u bolnici, ali problem je bio što nismo znali gdje je. Pa je krenula potraga” – priča medicinska sestra.

Nakon posjeta nekoliko lokalnih azila, napokon je pronašla Boomera i odmah ga je udomila.  Idućeg dana, Jennifer je s Boomerom ušetala u Johnovu bolničku sobu, javio je Newsweek.

24sata

“Kad je vidio ko mu to dolazi, samo je počeo plakati. Nije mogao kontrolirati svoje suze. Pružio je ruke i pas mu je poletio u zagrljaj. Svi smo počeli plakati. Pacijenti, bolničari… Bio je to jako emotivan trenutak”  prisjetila se Kimberleigh Hare, jedna od radnica u medicinskoj ustanovi.

Dolaskom Boomera, Johnovo zdravstveno stanje se krenulo postupno popravljati..

“Jasno mi je zašto toliko voli tog psa. Zaista je posebna životinja. Kad mu ga dovodim u posjete javi se svakom pacijentu i izvuče im osmijeh na lice. Bit će uz mene dok John ne ozdravi” završava priču gospođa Smith.

Izvor
24sata.hr

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button