Vijesti

MUP TK izvršio pretres stana u Živinicama

Hapšenje zbog droge
Pripadnici Sektora kriminalističke policije – Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a Tuzlanskog kantona, u saradnji sa policijskim službenicima PS Živinice, postupajući po naredbi Općinskog suda u Živinicama, izvršili su pretres stana, pomoćnih prostorija i privatnog motornog vozila koje koristi A. R., rođen 1993.godine iz Živinica, saopćeno je iz MUP-a TK.

Tom prililom pronađeni su sljedeći predmeti: Jedno veće pvc. pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 3 veća pvc. pakovanja sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 33 manja pvc. pakovanja sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, digitalna vaga, pištolj, 11 komada metaka, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku, saopćeno je iz MUP-a TK.

Iz MUP-a TK istaknuli su kako je nakon izvršenog pretresa A. R. lišen slobode i priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade.

Možda će Vas zanimati i:

A. R. će dans biti predat Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, navodi se u saopćenju MUP-a TK.Izvor
N1

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button