Zanimljivosti i zabava

ŽIVJELA U KUĆI OD BLATA Starica iz Srbije iznenada postala milionerka!




U planinskom selu kod Boljevca na istoku Srbije u trošnoj kućici od blata živi 86-godišnja M.Z. posebna po tome što je nedavno, sasvim iznenada, postala milionerka. Uoči Nove godine na njen je račun iz Australije, u obliku nasljedstva od preminulog supruga, uplaćeno 940.000 australskih dolara (1.154.144 KM).

 Starica je naslijedila i nekretnine u Australiji vrijedne nekoliko miliona dolara. Slučajna milionerka, koja je dosad živjela od penzije u iznosu od 10.000 dinara (159 KM), nije željela razgovarati s novinarima, ali njenu neobičnu priču u selu svi znaju.

Krajem 1960-ih godina M.Z. i njen suprug trbuhom za kruhom otišli su u Australiju. Žena se nakon nekoliko godina vratila u Srbiju i nastavila život u svom selu, a muž joj se u Australiji ponovno oženio iako se u Srbiji zakonski nikad nije rastao od M.Z.

Možda će Vas zanimati i:

Tokom svog života u Australiji stekao je veliko bogatstvo. Preminuo je 2011. godine, a njegova nova supruga još prije njega. Australci su se nakon smrti bračnog para dali u potragu za nasljednicima i pronašli siromašnu M.Z.

Novac su joj uplatili na račun u banci preko kojeg inače prima penziju. Prije nekoliko dana starica je podigla nekoliko hiljada eura kako bi riješila nagomilane dugove:

– Na putu do kuće ispale su joj dvije novčanice od po 500 eura. Nije se vratila kako bi ih potražila. Samo mu je rekla “ma ko će sad tražiti novce po ovoj hladnoći”.

Izvor: avaz



Back to top button