Kultura

VIDEO: U petak predstava “Krojcerova sonata”




Nakon Festivala premijera, u Teatru Kabare Tuzla svakog narednog petka bit će odigrana po jedna predstava, a 4. novembra 2016. godine na rasporedu je predstava “Krojcerova sonata”.

Predstavu je režirao Nebojša Bradić, igra Vlado Kerošević, a riječ je o monodrami koja je nastala na temelju Tolstojeve novele “Krojcerova sonata”.

Možda će Vas zanimati i:

Tokom vožnje vozom, putujući, ali ne dolazeći na cilj, glavni junak uz neprestanu zvučnu kulisu putujućega voza i nekoliko junaku bolnih prekida zvukom same sonate, prepričava sve ono što ga je dovelo do zločina – ubistva supruge, da bi na kraju sve ponovo preživio, kao u psihodrami. Svaki je bolni detalj ponovo na površini, a junak se ispred gledalaca ogoljava do kraja prikazujući se kao bolestan, strašni ubojica.

Premijerna izvedba predstave upriličena je 2013. godine u Teatru Kabare u Tuzli, a do sada je imala niz festivalskih izvođenja, gostovanja i nagrada.

Cijene ulaznica su 7 KM, mjesta u sali su numerisana, a sve informacije i rezervacije karata na brojeve telefona: 035/264-733 i 062/061-517 ili na facebook stranici Teatra Kabare Tuzla.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button