Promo

Euro-Metal d.o.o. Doboj Jug okončali 2021. godinu sa rekordnih 84 miliona KM prihoda

Kompanija Euro – Metali d.o.o. Doboj Jug, kćerka kompanije Hifa – Oil, te lider na tržištu metala u 2021. godini realizirala je rekordan prihod od 84 miliona KM, što predstavlja rast prometa od 77% u odnosu na rezultate iz 2020. godine.

Rast prometa rezultat je najvećim dijelom rasta prosječne prodajne cijene čelika u odnosu na prethodnu godinu, ali je ostvaren i značajan rast prodaje u količinskom smislu. Protekla godina je nosila mnoga poslovna iskušenja sa sobom. Povrh poteškoća s kojima se kompanija susrela kao što su rast cijena, nestašica materijala, kašnjenja u isporuci roba, te brojnih oscilacija na globalnom tržištu, ali i izazovima u poslovanju izazvanih pandemijom COVID-19, Euro – Metali su povećali broj zaposlenih za 15%, nastavili investicijski ciklus ulaganja u tehnički odjel (Steel service centar), te registrovali kćerke kompanije u susjednim državama sa značajnim skladišnim kapacitetima, a sve u cilju obezbjeđenja adekvatne isporuke roba i najzahtjevnijim kupcima na tržištu.

Možda će Vas zanimati i:
Pripreme za ulazak na tržište Hrvatske i Crne Gore

Kompanija Euro – Metali d.o.o. Doboj Jug u 2022. godini svoje poslovanje širi na susjedne Hrvatsku i Crnu Goru. Prisustvo kompanije svojim skladišnim, logističkim i kadrovskim kapacitetima na tri tržišta regije daje dodatnu snagu u mogućnosti snabdijevanja najzahtjevnijih kupaca, brzinu isporuke kao i dodatnu konkurentsku prednost. „Euro – Metali Zagreb“, i „Euro – Metali Crna Gora“ nudit će asortiman cijevi, limova, punih čelika, nosača, profila i specijalniih čelika kao standardnog asortimana unutar kompanije.

“Ulazak na tržište Hrvatske i Crne Gore sa vlastitim lagerom je novi iskorak u poslovanju, a u skladu sa našom vizijom regionalnog širenja. Ovo je definitivno najveći i najsnabdjeveniji lager čelika na tržištu Crne Gore, dok od kompanije Euro Metali u Hrvatskoj, koja također raspolaže velikim skladišnim kapacitetima, očekujemo izvrsne rezultate.” – kazao je Jasmin Subašić direktor kompanije Euro – Metali d.o.o. Doboj Jug.

Euro – Metali – više od metala.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro