SportU fokusu

Seniorke u Banja Luci, kadetkinje u Beogradu: Košarkašice Banovića otputovale po nove pobjede










Obje takmičarkse selekcije ŽKK RMU Banovići danas putuju na gostujuće utakmice.

Seniorke očekuje prvenstvena utakmica u Banja Luci protiv ekipe Mladog Krajišnika, koja se igra danas od 19 sati. Sudeći prema međusobnom duelu ova dva tima iz prvog dijela Prvenstva, Banovićankama će ovo biti još jedna rutinska utakmica, u kojoj su, svakako, apsolutne favoritkinje.

Možda će Vas zanimati i:

No, mlade igračice Banovića, danas nastavljaju bitku u okviru regionalne WABA U17 lige. Na redu je četvrtfinalni turnir u kome će ove djevojke pokušati izboriti dalji prolaz, što je za očekivati, nakon odličnog plasmana na 3.poziciju na tabeli, u grupnoj fazi.

U Beogradu ih prvo očekuje utakmica protiv ekipe Celja, koja je višestruki osvajač WABA lige i glavni favorit za osvajanje titule i ove sezone. Meč igraju u nedjelju, 24. februara od 09:30h.

Očekivanja u Beogradu su svakako velika. Igramo dvije utakmice, prva je sa Cinkarnom Celje a druga sa pobjednikom iz duela Art Basket – Ilirija. S kime god da igramo razmisljam o pobjedi i što boljem izdanju. U slučaju da ne ostvarimo pobjedu, svakako ću biti zadovoljna več učinjenim, jer smo ušli u borbu za polufinale, što je nač najveći uspjeh od kada klub postoji. Istrajali smo u cilju da naš klub i grad predstavimo u što boljem i ljepšem svjetlu, na takmičenju ovakvog kalibra“, rekla je trenerica Jasna Sliško uoči odlaska u Beograd..

Podmladak prvakinja naše zemlje ostvario je cilj koji je i zacrtao na početku sezone – ulazak među 8 najboljih ekipa u regionu. Iako su Banovićanke nešto mlađe od svojih protivnica u U17 takmičenju, već su ostvarile značajan rezultat i stekle neprocjenjivo iskustvo koje će im umnogome koristiti u nadolazećim takmičenjima i sezonama.

Važno je napomenuti da su se pojedine mlade košarkašice Banovića istakle u ovom takmičenju, pa su na top 10 listama lige prema svim statističkim parametrima – Nela Kim Popović je 9. strijelac lige, Lana Jurčenko 8. po broju asistencija, a Dajana Ibrić 5. po broju ukradenih lopti ispod koševa.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button