Sport

U 38. godini “lovi” devetu titulu na Wimbledonu: Federer zakazao finale sa Đokovićem













Danas je u polufinalu Wimbledona odigran spktakularan 40. teniski klasik u kojem je Roger Federer savladao Rafaela Nadala rezultatom 3:1 u setovima nakon skoro tri sata igre.
U prvom setu oba tenisera su prikazala ono najbolje što znaju. Viđena je samo jedna break-lopta koja nije iskorištena, te je prvi set odlučen u tie-breaku.

U 13. gemu prvog seta viđena je prava reija mini-breakova, ukupno šest, a na kraju je bio uspješniji Federer i slavio sa 7:6(3) i poveo sa 1:0.

U drugom setu Roger je igrao neprepoznatljivo, servis mu nije funkcionisao, nije napravio nijedan as, te je Rafa stigao do dva breaka i drugi set riješio u svoju korist rezultatom 6:1 za 1:1 u setovima.

Baš onako bezidejno kako je Federer odigrao u drugom, Nadal je tako igrao u trećem setu. Švicarac je napravio break u četvrtom gemu, zadržao ga i treći set osvojio rezultatom 6:3 i poveo sa 2:1.

Roger je nastavio u istom ritmu, napravio rani break i zadržao ga, te je pobijedio sa 3:1 rezultatom 6:4 u četvrtom setu.

Federer, koji u međusobnim dvobojima s Nadalom sada zaostaje osam pobjeda (16-24), će u nedjeljnom finalu igrati protiv najboljeg tenisera svijeta Nvaka Đokovića.

Federer će loviti devetu titulu na Wimbledonu, a Đoković petu i nema sumnje kako nas i tada očekuje fenomenalan teniski meč u kojem će svi ljubitelji bijelog sporta moći istinski uživati.

Izvor: Klix.ba


Možda će Vas zanimati i:

Back to top button