BiH

Sindikat o postupku Zorana Čegara: Tražim hitnu istragu i poduzimanje odgovarajućih mjera

Sinoćnji incident

Sindikat službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FUP) oglasio se povodom incidenta u kojem je učestvovao njihov član Zoran Čegar.

“Povodom snimka koji se sinoć pojavio na portalima i društvenim mrežama, a na kome se vidi kako visoko rangirani policijski službenik Federalne uprave policije – Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova nakon rasprave više puta udara mladića koji radi na privatnom parkingu, najoštrije osuđujem neprimjereno postupanje i ponašanje visoko rangiranog policijskog službenika”, navodi se u saopćenju.

Dragan Obradović, predsjednik Skupštine Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, kaže kako u svoje lično ime osjeća potrebu da javno reaguje i najoštrije osudim neprihvatljivo ponašanje visoko rangiranog policijskog službenika Federalne uprave policije – Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

“Stoga, hitno tražim provođenje istrage i poduzimanje odgovarajućih mjera od nadležnih organa protiv policijskog službenika u skladu sa zakonom i podzakonskim aktima, koji je svojim ponašanjem narušio ugled policije”, saopćeno je.

Podsjećamo, sinoć je objavljen snimak s videonadzorne kamere privatnog parkinga na području Općine Stari Grad u Sarajevu koji prikazuje kako načelnik sektora uniformisanje policije FUP-a Zoran Čegar tuče mladića koji radi na tom parkingu.

Izvor
Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button