Sport

Sevilja predložena za domaćinstvo EP umjesto Bilbaa













Fudbalski savez Španije ponudio je danas da stadion “La Kartuha” u Sevilji bude domaćin utakmica na Evropskom prvenstvu u slučaju da Evropska fudbalska unija (UEFA) odbaci domaćinstvo grada Bilbaa.

UEFA je od svih saveza domaćina turnira tražila garanciju da će biti moguće prisustvo navijača na stadionima, a lokalne vlasti u Baskiji zabranjuju prisustvo gledalaca zbog pandemije koronavirusa.

Možda će Vas zanimati i:

Region Baskije oko Bilbaa bio je jedan od najteže pogođenih pandemijom u Španiji. Taj region je juče prijavio 358 slučajeva koronavirusa na 100.000 stanovnika tokom 14 dana. Nadležne zdravstvene vlasti sve iznad 200 novih slučajeva na 100.000 stanovnika smatraju visokorizičnim.

Španski savez je saopštio da bi odluka o puštanju navijača na stadion u Sevilji bila na regionalnoj vladi Andaluzije.

Stadionom “La Kartuha”, koji može da primi do 60.000 navijača, upravlja regionalna vlada.

Taj stadion je bio domaćin finala Kupa kralja za 2020. godinu, koje je odigrano 3. aprila ove godine i u kojem je Real Sosijedad pobijedio Atletik Bilbao sa 1:0.

Ove subote na tom stadionu igraće se i finale ovogodišnjeg Kupa, u kojem se sastaju Barselona i Atletik Bilbao.

Po prvobitnom planu, stadion San Mames u Bilbau je trebalo da bude domaćin tri utakmice španske reprezentacije u Grupi E, kao i jednog meča u osmini finala.

Ostali domaćini turnira pružili su uvjeravanje Uefi da će gledaocima biti dozvoljen ulazak na stadione.

Evropsko prvenstvo, koje je odloženo prošle godine zbog pandemije koronavirusa, počinje 11. juna, a završava se 11. jula.

Izvor: Bhrt.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button