BiHSport

Sabahudin Baho Topalbećirović najavio tužbe nakon Grčke: Ovo mi neko namjerno radi













Nakon drame koju smo sinoć gledali na Bilinom polju kada je nogometna reprezentacija Bosne i Hecegovine ispustila pobjedu protiv Grčke i remizirala odigravši 2:2, na društvenim mrežama počeli su napadi na Sabahudina Topalbećirevića, sportskog komentatora koji je u direktnom TV prijenosu na Nova TV komentirao meč.

Mnogi su smatrali da je upravo popularni Baho ”glavni krivac” za rezultat “Zmajeva” te su svoj bijes iskalili putem tastatura. Onako kako je najlakše.

Tim povodom “Avaz” je kontaktirao i Topalbećirevića, koji je razočaran svim dešavanjima i hajkom koja je pokrenuta.

– Ne znam šta je ovo. Vjerovatno nečija ljubomora. Nikada nisam ni protiv koga napisao niti jednu ružnu riječ. Kakve veze ja imam s utakmicom. Ovo mi neko namjerno radi. Valjda ja, nakon dvije hiljade iskomentiranih utakmica, znam šta trebam reći. Mislim da je prijenos bio najbolji u posljednjih nekoliko godina. Profesionalac sam već 27 godina te svaku pohvalu i kritiku shvatam kao dio posla i tome smo izloženi svi. A evo i da se našalimo, bila bi mi čast da sam mogao utjecati na rezultat, ali ja sam samo komentator – rekao je Topalbećirević za Avaz.ba.

Poznati bh. sportski komentator i novinar najavio je i privatnu tužbu za one koji su neargumentirano napadali njega i njegovu porodicu.

– Ima jedna stranica koja je, uz sve to, postavila i moju fotografiju i tužiti ću ih. Oni su huškali ljude. Vrijeme je da svi preuzmu odgovornost za ono što objave na društvenim mrežama. Jer bez razloga vrijeđati, prijetiti… Vrijeme je da se tome stane ukraj – poručio je popularni Baho.

fokus.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button