Sport

Nadal: Ne zanima me da imam više Slamova od Novaka i Rogera

Polufinalista Australian Opena

Rafael Nadal je dobio Denisa Šapovalova i još ga samo dvije pobjede dijele od historije. Ako bude slavio u nedjelju na “Rod Lejver” areni bit će prvi igrač u historiji koji će stići do 21. Grand slama. Ipak Španac baš i nije pretjerano zainteresovan da prenaglašava bitnost tog ostvarenja.

Minulog ljeta je djelovalo da će Nadal teško opet biti u stanju da se bori za Grand slam titule. Ipak šesti teniser svijeta je uspio da se oporavi i da se spremi za Australian Open i blizu je da prvi dođe do laksavog broja koji je nekako tokom 2021. godine bio pripisan Novaku Đokoviću. Srbin je i dalje na 20 titula baš kao i Rafa Nadal i Roger Federer.

„To što smo jednaki meni jedino govori da smo u sjajnoj eri našeg sporta i za mene je čast da budem dio toga. Ne nadam se ničemu. Samo idem dalje, uživam u tenisu kao što sam rekao na stotine puta. Iskreno, iz dna svog srca kažem, naravno da hoću da pobjeđujem, ali više zbog toga što ja želim da nešto ostvarim a ne da imam više nečega od drugih. Što se tiče budućnosti, ne zanima me to mnogo. Ne vjerujem da će moja budućnost zavisiti od toga koliko titula osvojim ili koliko će drugi osvojiti. Veoma sam sretan zbog stvari koje su mi se desile u životu. Uvijek možeš da budeš frustriran, ako komšija ima veću kuću, bolji telefon… Neću biti frustriran ako Novak ili Roger budu imali više Slamova od mene“, rekao je Rafael Nadal.

On je također pričao i o komentarima Denisa Šapovalova koji je poručio da Španac ima povlašćen tretman kod sudija i da je to bio slučaj u duelu u utorak.

“Zaista vjerujem da nije tako. Ne želim povlašćen tretman i ne osjećam da ga imam. Poštujem Karlosa, dobar je sudija. Zar nije i on bio grub ranije prema meni? Uvijek se misli da najbolji igrači dobijaju veću prednost, ali na terenu to nije tačno. Imamo sat posljednjih godina i donosimo pravila da svima budu uslovi jednaki. Žao mi je Šapovalova, igrao je sjajan meč. Teško je da prihvatiš poraz, posebno kada se osjećaš uništeno. Želim mu sve najbolje. Svi griješimo u karijerama, ja sam to radio kad sam bio mlađi i vjerovatno će on shvatiti da nije bio u pravu danas”.Izvor
Rs.n1info.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button