BiH

Mirko Šarović: “Postat ćemo tamni vilajet ako EU uvede sankcije Republici Srpskoj”

Predsjednik SDS-a

Predsjednik SDS Mirko Šarović komentarišući saopštenje grupe EU parlamentaraca ističe da je ovo rezultat neodgovorne politike i mi smo na to upozoravali.

– Pomoć Republici Srpskoj od strane EU je veoma značajna i mi smo zahvalni na tome. Nadamo se ipak da do sankcija Republici Srpskoj neće doći jer bi se time kažnjavao jedan narod u BiH što je suprotno EU vrijednostima.

Možda će Vas zanimati i:

Mirko Šarović poručuje da krivce za krizu, ali i njeno rješenje, treba tražiti u njenim uzrocima tj. u vladajućoj trojnoj koaliciji SNSD-SDA-HDZ, koja je pored loše ekonomske situacije odgovorna i za političku krizu.

On kaže da je narodu potreban bolji životni standard i jača ekonomija, a ne lažni patriotizam i visok stepen korupcije koji je doveo do masovnog odlaska mladih i stručnih ljudi i njihovih porodica, navedeno je u saopćenju SDS-a.

– Kada ostanemo bez inteligencije i struke postaćemo “tamni vilajet”. To znači da neće imati ko da nas liječi a našu djecu neće imati ko da uči i to je naša stvarnost. Sebično je i politički neodgovorno ne razmišljati o posljedicama koje može da trpi jedan narod i građani u Republici Srpskoj. SDS je odgovorna politička organizacija i nikada nećemo dozvoliti da interes pojedinaca bude iznad interesa našeg naroda i naših građana, zaključio je Šarović.

Izvor
Slobodna-bosna.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button