LifestyleSport

URADIO ŠTO NIKAD NIKO NIJE: Husein Selimović apsolutni pobjednik posljednje utrke Dunavskog kupa!













U nedjelju je u Sremskoj Kamenici kod Novog Sada održana finalna trka 24. Dunavskog kupa. Apsolutni pobjednik utrke bio je mladi biciklista tuzlanskog Zmaja od Bosne, Husein Selimović.

“Prva poluetapa, u kojoj su bila dva brdska i dva prolazna cilja, vožena je u dužini od 32 km, a Husein Selimović je pobijedio poluetapu te oba brdska i prolazna cilja. U drugoj poluetapi dužine 37 km bila su dva prolazna i jedan brdski cilj. Selimović je sve to pobijedio bez problema, a zanimljivo je da je u cilj ispred drugoplasiranog vozača stigao pet minuta prije. Ovako nešto se nije dogodilo nikada u istoriji Dunavskog kupa”, pohvalio se trener u BK Zmaj od Bosne, Hajrudin Trle, dodavši kako su “zmajevi” vozili svega devet od 21 utrke Dunavskog kupa, te su kao ekipa zauzeli treće mjesto u generalnom poretku.

“Husein Selimović je pokazao još jednom da je veoma talentovan i nadaren i da se sa 15 godina igra sa konkurencijom. Moji prijatelji koji imaju veliko biciklističko iskustvo ostali su očarani njegovim rezultatima, kazavši kako nikada nisu vidjeli ovakog biciklističkog dragulja”, dodao je Trle.

U jučerašnjoj utrci plasman “Zmajeva” je sljedeći:

Husein Selimović – 1. mjesto

Savo Milovanović – 4. mjesto

Osman Ćorić – 16. mjesto

Dragoslav Radovanović – 23. mjesto



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button