Vijesti

Parlament FBiH oborio hitni postupak budžeta

5,5 milijrdi KM

Parlamentarci su odlučili da se budžet Federacije Bosne i Hercegovine za ovu godinu razmatra u formi nacrta, a ne u formi prijedloga.

Dnevnim redom današnje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (ZD PFBiH) bilo je predviđeno da se budžet po hitnom postupku razmatra kao prijedlog. Međutim, pojedini parlamentarci su smatrali da to nije moguće jer zakonodavna vlast nije razmatrala njegov nacrt.
Pravilo je da parlamentarci prvo razmatraju nacrt, potom slijedi javna rasprava, a tek onda vlada utvrđuje prijedlog budžeta koji se ponovo upućuje u parlamentarnu proceduru.

Parlamentarac opozicionog SDP-a Irfan Čengić je bio među onima kojima je bilo neprihvatljivo da se danas budžet razmatra kao prijedlog ako nije ispoštovana prethodna procedura, tj. ako nije primijenjen zakon.

Predsjednik Kluba zastupnika SDA Adnan Efendić je ranije danas, uoči sjednice Parlamenta, izjavio za Klix.ba da očekuje da će budžet biti usvojen, uprkos i nesuglasicama u vladajućoj koaliciji koju čine SDA, HDZ i SBB.

Budžet bi trebao iznositi 5,5 milijardi KM, što je više za 53,8 miliona KM ili za jedan posto.

Izvor
klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro