Promo

Mobilno reciklažno dvorište u prigradskim naseljima Grada Tuzle

Obavještavamo građane prigradskih naselja Grada Tuzle da će u periodu od 26 – 29. januara imati mogućnost da koriste uslugu besplatnog odlaganja električnog i elektronskog, putem mobilnog reciklažnog dvorišta.

Na ovaj način građani će u ZEOS-ovo mobilno reciklažno dvorište imati priliku pravilno odložiti zastarjele i/ili pokvarene veš mašine, šporete, frižidere, TV – monitore, male kućanske aparate, IT opremu, električne igračke, alate, ali i štedne sijalice, dakle sve one kategorije koje se ne smiju odlagati u komunalne kontejnere, kako bi se zaokružila priča sa e-otpadom u Tuzli.

Mobilno reciklažno dvorište će obići sljedeća naselja: Simin Han, Požarnica, Gornja Tuzla, Dokanj, Breške, Gornja Obodnica, Donja Obodnica, a prema planu i terminima u tabeli ispod. Građani tačnu informaciju o lokaciji mobilnog reciklažnog dvorišta mogu dobiti pozivom na broj: +387 61 922 740.

Aktivnost se realizuje u okviru projekta Ekolucija – Revolucija ekološke svijesti, kojeg finansira i implementira ZEOS eko sistem d.o.o., a kroz program Challenge to Change sufinansira Ambasada Švedske u Bosni i Hercegovini. Partneri projekta su Grad Tuzla, C.I.B.O.S. d.o.o. Tuzla, JKP Komunalac d.o.o. Tuzla, Grad Živinice, AKVA INVEST d.o.o. Živinice.

Kontakt informacije vezano za projektne aktivnosti:
• Bjelonja Mahir
• +387 33 846 317
• mahir.bjelonja@zeos.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button