Zanimljivosti i zabava

Inspirirajuće i poučno: Ovo pitanje je Steveu Jobsu zauvijek promijenilo život










Sigurno se pitate šta je to moglo Jobsa “natjerati” da ne izvrši poslovnu obavezu. To je bio dan kada je otišao na prvi sastanak sa djevojkom koja će mu kasnije postati supruga.

Upoznao ju je u oktobru 1989. godine, kada je držao govor na jednom univerzitetu. Djevojka Lauren Powell sjedila je u publici. Kasnije je i Jobs sjeo pored nje, želeći je bolje upoznati. Razmijenili su brojeve telefona i Steve nije mogao izdržati već ju je isti dan nazvao i pitao da izađu na večeru.

Samo im je jedna sitnica stajala na putu: Steve je iste večeri morao prisustvovati veoma važnom sastanku. Kada je trebalo da odluči šta da radi, odnosno da izabere između večere sa Laurees i sastanka, sjedio je u automoblilu i zapitao se: “Šta bih uradio da mi je ovo posljednji dan u životu?” Kada je u sebi dao odgovor, nazvao je Laureen i izašli su na večeru. Poslovni sastanak je mogao sačekati. Od tada, on i njegova voljena nisu se razdvajali.

Osnova mudrosti je da shvatite kako ništa na ovome svijetu nije vječno. Riskirajte, nađite vremena za nosu šansu, za nešto što će vam uljepšati život. I prije nego odlučite bilo šta, zapitajte se: šta ako mi je ovo zaista posljednji dan u životu?



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button