U fokusuVijesti

Nakon dva dana potrage uhapšena trojica osumnjičenih za ubistvo Kenina Lukača u Sarajevu

Locirani na stupu

Nakon dvodnevne potrage za trojicom osumnjičenih za ubistvo Kenina Lukača u sarajevskom naselju Pofalići, policijski službenici su ih uhapsili danas popodne na Stupu u Sarajevu.

“Policija KS je pronašla i uhapsila tri osobe koje se dovode u vezu sa izvršenim krivičnim djelom ubistva na štetu K.L. iz Sarajeva”, rekao je portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.Za ovo teško ubistvo koje se dogodilo u četvrtak naveče osumnjičeni su Asmir Murtović, Vedad Višnjić i Sead Adilović.

“Navedene osobe su locirane i pronađene na Stupu, područje općine Ilidža, nakon čega su ih policijski službenici opkolili, a zatim pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva KS, lišeni slobode”, rekao je Hadžiabdić.

Za Murtovićem je policija tragala odmah nakon što su izašli na mjesto ubistva i utvrdili okolnosti događaja, a za drugom dvojicom potraga je raspisana tokom jučerašnjeg dana.

Asmir Murtović koji se sumnjiči za ubistvo Lukača, rođeni je brat Adela Kabaša, jednog od dvojice muškaraca koji su prije više od mjesec dana pucali u Mehmeda Ramića.

Policija je tokom istrage pronašla u stanovima koje oni koriste brojno oružje, drogu i novac, zbog čega i ova dva slučaja usko povezuju sa trgovinom drogom.

Izvor
klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro