Sport

FOTO: Zrinjski se ispromašivao na Tušnju, Slobodi “bod kao kuća”













Derbi petog kola Lige za prvaka fudbalskog Prvenstva BiH odigrali su danas na Tušnju ekipe Slobode i Zrinjskog, a utakmica je završena nepopularnim rezultatom 0:0.

Utakmica aktuelnog viceprvaka i prvaka naše zemlje nije naišla na poseban interes, s obzirom da ju je pratilo svega oko 1.500 gledalaca, dok i sam kvalitet igre danas nije bio na zavidnom nivou.

Zrinjski je dominirao na ovom susretu, imao više od igre u većem dijelu, a treba istaći da su propustili nekoliko zaista dobrih prilika. Ponekad su gosti pucali van okvira gola, a u par navrata se ispriječio golman Erić.

Istu sliku gledali smo i u drugom poluvremenu. Mostarci su imali posjed lopte, bili opasniji prema naprijed, dok se Sloboda poprilično branila te preko kontranapada pokušavala ugroziti goste.

Ritam igre pao je u nastavku. Sloboda je u finišu imala par opasnih napada, no sve je to bilo jalovo da se ozbiljnije ugrozi gol Kenana Pirića koji je danas bio apsolutno besposlen.

Ovim remijem Tuzlaci su ostali u igri za plasman u evropska takmičenja. U narednom kolu Sloboda je ponovo domaćin, a na Tušanj stiže ekipa Željezničara.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button