BiH

Zenica: Podignuta optužnica protiv profesora zbog seksualnog uznemiravanja učenice

Kantonalno tužilaštvo ZDK u Zenici podigao je optužnicu protiv H. K. rodom iz Sarajeva, s prebivalištem u Brezi, zbog sumnje da je kao profesor tjelesnog odgoja uhvatio za stražnjicu učenicu 2. gimnazije u Zenici.

Profesor K. H. zaposlen u Drugoj gimnaziji u Zenici, prema podignutoj optužnici Kantonalnog tužilaštva ZDK, je 29. oktobra prošle godine u 11 sati u sportskoj sali JU “Druga gimnazija” u Zenici kao profesor sporta i tjelesnog odgoja za vrijeme školskog časa iskoristio priliku i uhvatio malodobnu učenicu za stražnjicu.

U optužnici se navodi da se oštećena naslonila na koljeno svoje drugarice te leđima bila okrenuta prema profesoru koji je uhvatio otvorenom šakom za lijevu stranu stražnjice i stisnuo, iako je bio svjestan da na taj način čini bludne radnje nad oštećenom i da je maloljetna.

“…kada je oštećena reagovala na način da je pogledala u drugaricu … i obratila joj se riječima: ‘Šta radiš budalo, jesi li normalna’, … joj odgovorila: ‘Nisam ja, nego profesor’, nakon čega je oštećena pogledala u njega, nasmijao se i udaljio, te nastavio šetati po dvorani, zbog čega se oštećena osjećala neprijatno i uznemireno, dakle, izvršio bludnu radnju prema maloljetniku…”, navodi se u optužnici Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Izvor
Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button