BiH

Veće zahlađenje i padavine stižu nam drugom polovinom februara













U narednom periodu očekuje se promjenljivo vrijeme, dok će u drugoj polovini februara doći do jačeg zahlađenja koje će donijeti padavine i snijeg, naročito na planinama.

Dežurni meteorolog u Hidrometeorološkom zavodu Republike Srpske Igor Kovačić rekao je Srni da će se narednih dana često smjenjivati hladne i manje hladne vazdušne mase, a u toku vikenda trebalo bi očekivati prolazno stabilno vrijeme.

“Nakon toga, biće uspostavljeno južno i jugozapadno strujanje koje će donijeti pojačan vjetar početkom sljedeće sedmice, a ponegdje samo slabu kišu, uglavnom od krajnjeg zapada preko jugozapada i juga”, naveo je Kovačić.

Jutarnji mraz će u toku vikenda slabiti, te će dnevna temperatura ponovo biti između sedam i 12, a na sjeveru do 15 stepeni Celzijusovih.

Česta promjena oblačnosti i pojačan vjetar biće predznaci nove promjene vremena koja će nastupiti između utorka i srijede, 9. i 10. februara.

“Promjena vremena donijeće ponegdje i obilnije padavine i ponovo snijeg na planinama. Ovo pogoršanje vremena brzo će proći preko naših krajeva, nakon čega se očekuju povoljnije vremenske prilike”, istakao je Kovačić.

Takvo vrijeme zadržaće se do 20. februara, kada se očekuje jače zahlađenje, koje će donijeti obilnije padavine i snijeg, naročito na planinama.

Izvor: Fokus



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button