Tuzlanski kantonValter Tuzlanski

Obilježen Dan policije Tuzlanskog kantona










Polaganjem vijenaca i cvijeća ispred sjedišta Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskoh kantona u Tuzli, a zatim svečanim defileom i obraćanjima u Živinicama, danas je obilježen 22. maj – Dan policije Tuzlanskog kantona.

Direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman kazao je da je u odnosu na prethodne godine nastavljen trend opremanja i ulaganja u policiju.

Možda će Vas zanimati i:

Sve to traje godinu i pol dana i sa tim se nije stalo. Kroz poboljšanje materijalnog statusa, dalje to su opremanja kroz uniforme, nabavke vozila za svakodnevnu upotrebu, specijalističkih vozila i opreme. Do kraja imamo namjeru i nabavku balističke opreme koja nam je sada zastarjela, ali i niz drugih materijalno-tehničkih sredstava za opremanje policije – istakao je Korman.

Premijer TK Irfan Halilagić naglasio je da je kantonalna vlada prepoznala značaj ulaganja u policijske strukture, a sve za dobrobit građana, odnosno bezbjednost građana i njihove imovine.

Dan policije Tuzlanskog kantona 22. maj obilježava od 1997. godine kada je te godine Skupština TK usvojila novi Zakon o unutrašnjim poslovima.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button