KulturaRadijske novosti

NAJAVLJUJEMO: Uskoro koncert Maye Sar u Tuzli!













Bh. kantautorica, kompozitorica i pjevačica Maya Sar, jedno je od najznačajnijih regionalnih imena pop muzike. Svoju karijeru već godinama gradi samozatajno, nenametljivo i na veoma visokom umjetničkom i produkcijskom nivou.

Maya Sar je predstavljala BiH na Eurosongu 2012. godine svojom autorskom kompozicijom “Korake ti znam”. Kao kompozitor i tesktopisac sarađuje sa najeminentnijim regionalnim izvođačima, među kojima su Zdravko Čolić, Tereza Kesovija, Nina Badrić, Aleksandra Radović, Karolina Gočeva, Jacques Houdek i mnogi drugi.

26. marta 2016. godine Maya i njena brojna ekipa saradnika kreću na veliku regionalnu turneju “Maya Sar – Live in theater”. Simbolično Maya je željela turneju započeti upravo u svom rodnom gradu, na sceni renoviranog Narodnog pozorišta Tuzla. Na ovaj način Maya se želi zahvaliti gradu u kojem je napravila svoje prve muzičke korake i turneju  započeti od kuće, a njen nedavno objavljeni  singl “Naša ljubav, naša kuća” upravo nosi tu snažnu poruku ljubavi, sreće i zadovoljstva koje dom i porodica donose.

Nakon Tuzle slijede koncerti u Banjaluci, Mostaru, Sarajevu, Zagrebu i Beogradu. Na koncertima koji ce biti održani u teatrima širom BiH i regije, Maya Sar će nastupiti sa svojim desetočlanim bendom, uz posebno odabrane goste.

Jedinstveni martovski koncertni ugođaj koproducentski potpisuju Agencija “Zeus” iz Tuzle i “Long play” studio iz Sarajeva i zasigurno je muzički događaj o kojem će se dugo pričati i koji će publika dugo pamtiti.

Ulaznice za ovaj izuzetni koncert biće u prodaji od 7. marta 2016. godine u marketing službi Narodnog pozorišta Tuzla, kao i na tuzlanskom Korzu “kod Seje i Vilija”.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button