Tuzlanski kanton

GO SDA TUZLA: Historija se ponavlja, hoće li Tuzlaci napokon voditi SDA Tuzle?




Uvođenje povjereništva  u GO SDA Tuzla je kod svih poznavaoca političkih prilika u Tuzli izazvalo veliko iznenađenje. Niko nije očekivao da će rukovodstvo predvođeno predsjednikom Imamovićem doživjeti takvu sudbinu jer  se zna da je rezultat njihovog  rada  najbolji izborni rezultat u historiji GO SDA Tuzla, unapređenje rada stranke u svim segmentima i stvaranje jedne potpuno nove atmosfere u kojoj je data prilika novim i sposobnim ljudima, navodi se u pismu  članova GO SDA Tuzla koje su uputili portalu TIP.ba.

Možda se odgovor krije u izjavi Rasima Omerovića, visokopozicioniranog kadra iz Kalesije, koji je jednom prilikom izjavio da posljednjih 15 godina SDA Tuzla upravlja Kalesija.Omerovićeva priča postaje naročito interesantna ako se prisjetimo 2003. godine kada je Meša Bajrić doživio ono što je ovih dana doživio Sabahudin Imamović. Obojicu su zamijenili Kalesijanci, prvog Salko Bukvarević, a drugog  Hazim Rančić. Sve to odrađeno je uz specijalnu pomoć „naturalizovanih“ Sarajlija iz Tuzle, koji bi pod svaku cijenu da nastave uživati u lako stečenim privilegijama. Ukratko, uz pomoć „naturalizovanih“ i njihovo prećutno odobravanje,  Sarajlije odavno kroje gaće Tuzli i Tuzlanskom kantonu.

Sukob „naturalizovanih“  i GO SDA Tuzla počeo je onog momenta kada GO SDA Tuzla nije podržao kandidaturu Salke Zildžića za gradonačelnika Tuzle, a dodatno je eskaliralo kada su Zildžić, Bukvarević i ostali shvatili da su se u tuzlanskoj SDA  pojavile nove, kvalitetne snage i da će sa svojim prosječnim kvalitetima teško moći zauzeti mjesta na listama 2018. godine.

Priča o povjereništvu neće  proći bez velikih potresa koji će sigurno zahvatiti GO SDA Tuzla jer  je predsjedniku Imamoviću  ostala odana većina članstva, pa čak i unutarstranačkih neistomišljenika jer im je dosta  kalesijskog lobija i nametanja sa strane. Iskreni članovi tuzlanske SDA  se nadaju da će doći vrijeme kada će SDA Tuzle napokon samostalno voditi Tuzlaci, odnosno svi  oni koji će joj biti odani bez obzira na svoje mjesto rođenja, navode u svom pismu članovi GO SDA Tuzla.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button