Covid-19Tuzlanski kanton

TK: Raste broj zaraženih, vakcinacija stanovništva protiv COVID-a sporo napreduje

Broj zaraženih virusom COVID-a 19 u Tuzlanskom kantonu po današnjem izvještaju je 657, što u procentu iznosi oko 45 posto testiranih pacijenata. U posljednja tri dana registrovano je jedanaest smrtnih slučajeva, najstarija osoba je rođena 1933. godine, dok je najmlađa 1985. godište. 

“Do ovakvog skoka broja zaraženih dovelo je nepoštivanje mjera, ali i još uvijek mali procenat vakcinisanih osoba u TK. Također, po brzini prenosa virusa Omikron je najdominantniji soj trenutno među oboljelima”, izjavila je direktorica Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona.

Možda će Vas zanimati i:

Prema današnjem izvještaju, broj vakcinisanih osoba drugom dozom iznosi tek nešto više 32 procenta.

Dok je Doboj Istok općina sa najvišim brojem vakcinisanih osoba – oko 59 posto stanovnika primilo je dvije doze vakcine, Sapna ima najniži broj vakcinisanih – tek 16 posto stanovnika primilo je dvije doze vakcine.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona apeluju na stanovnike da vjeruju u zdravstveni sistem, vakcinišu se u najbližoj zdravstvenoj ustanovi i poštuju dobro poznate mjere, nošenje maske, držanje distance i izbjegavanje masovnih okupljanja.

Izvor
BHRT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro