Tuzlanski kanton

Aktuelni radovi na nekoliko regionalnih cesta u TK

U Tuzlanskom kantonu aktuelni su radovi na rekonstrukciji regionalnih cesta u nekoliko gradova i općina. Trenutno se saniraju putevi na dionici Srnice – Doborovci – Gračanica, kao i rekonstrukcija posljednjih 520 metara ove ceste koji se nalaze na teritoriji grada Gradačac.

Za ove namjene osigurano je 800.000 maraka.

Značajni radovi se odvijaju i na putnom pravcu Lukavac – Vijenac – Banovići, te na području općine Teočak. Aktuelni su projekti asfaltiranja makadamskih, i prekategorizacija puteva.

Pod nadzorom Direkcije regionanih cesta Tuzlanskog kantona je 318 kilometara puteva. Za rekonstrukciju i izgradnju putne mreže ove godine izdvojeno je 6,5 miliona maraka, navodi ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Hamza Bešić.

Direkcija regionalnih cesta TK bi trebala ove godine u regionalne ceste uložiti oko 9 miliona maraka, ističe ministar Bešić. Radovi su aktuelni na nekoliko lokacija u Tuzlanskom kantonu.

Ministar Bešić, navodi da su aktuelni projekti asfaltiranja makadamskih puteva. Tako će se ubrzo asfaltirati dva kilometra takvih puteva od planiranih 10. Navodi da su pri planiranju rekonstrukcije puteva vodili računa o ravnomjernom razvoju putne komunikacije u svim gradovima i općinama kantona.

Izgradnju novih putnih pravaca nekada otežavaju imovinsko-pravni poslovi naglašava ministar Bešić.

Nekoliko putnih pravaca trebalo bi biti prekategorizovano u magistralne puteve, kao što je dionica puta Ribnica-Banovići-Živinice–Međaš kod Kalesije, kaže ministar Bašić.

Izvor
RTVTK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro