KulturaZanimljivosti i zabava

Jay Z će postati prvi rap umjetnik upisan u Dvoranu slavnih tekstopisaca










Jay Z, američi muzičar, je zasut čestitkama koje pristižu sa svih strana zbog ukazane časti upisom u prestižnu Dvoranu slavnih tekstopisaca kao prvi rap umjetnik u historiji.

Nile Rodgers, suosnivač američkog benda Chic, 22. februara u jutarnjem program američke CBS mreže najavio imena svih onih koji će ove godine biti upisani u Dvoranu slavnih tekstopisaca, a oni su: Kenneth “Babyface” Edmonds, Berry Gordy, Jimmy Jam and Terry Lewis, članovi Chicaga i Max Martin, i naravno, već spomenuti Jay Z.

“Istina je da revolucionarni ljudi koji muziku odvode na novi nivo su uvijek oni koji se zapitaju: “Hm, mogu li ja to zaista i uraditi?” I onda to jednostavno urade” , rekao je Rodgers komentarušući ogromnu čast koja je ukazana američkom rap umjetniku. “Jay Z je imao više pop albuma od ostalih, iako je to on uradio albumima rap muzike, što se tradicionalno ne smatra dijelom uobičajene pop muzičke scene”

“Jay Z je promijenio način na koji mi slušamo muziku” nastavlja on. “On je promijenio način na koji se mi zabavljamo. Promijenio je i način na koji plačemo.”

S osvojenom 21 Grammy nagradom, preko 100 miliona prodatih albuma i impresivnim  poslovnim sposobnostima, Jay Z utjelovljuje američki san” navode na zvaničnoj stranici Dvorane slavnih tekstopisaca.

Ceremonija upisa u Dvoranu slavnih tekstopisaca će se održati 15. juna 2017. godine u New Yorku.

Izvor: vibe.com



Back to top button