BiH

Vijeće mladih općine Lukavac i u januaru nastavlja sa edukativnim radionicama (VIDEO)

Članovi Vijeća mladih općine Lukavac nakon uspješno realizovanih edukativnih radionica za mlade na temu “Reproduktivno zdravlje” nastavlja sa započetim aktivnostima i tokom mjeseca januara.

Ovaj tim ponukan sve većim brojem bolesti reproduktivnih organa kod mladih, opredjelili su se da preventivno djeluju te su održali edukativne radionice  za srednjoškolce naše općine.

Promocija reproduktivnog zdravlja, kao dio opšte promocije zdravlja, podrazumjeva i socijalno okruženje koje podržava zdrave stilove ponašanja.

Možda će Vas zanimati i:

Prije  svega, porodica, vršnjaci, školski i zdravstveni sistem, mediji, ne zanemarujući ni važnost ekonomske, socijalne i političke sigurnosti u društvu, političkih i pravnih rešenja, kao i delovanje nevladinih, religijskih i drugih organizacija. Njihovo delovanje, u složenom međudejstvu, posredno i neposredno utiče na ponašanje mladih i determiniše odluke koje oni donose a tiču se reproduktivnog zdravlja.

Prema riječima dr. Adne Ćosićkić održane radionice naišle su na pozitivne komentare od strane mladih te će iste biti nastavljene i u narednom periodu. Pored pomenudih radionica Vijeće mladih je odlučilo održati i jednu za žene općine Lukavac i to u mjesecu januaru kada se obilježava Mjesec  borbe protiv raka grlića materice.

Također, ističe da su članovi Vijeća mladih spremni pružiti pomoć i podršku svim građanima općine, a u narednom periodu bit će realizovano niz sličnih aktivnosti.

Više u video prilogu:

Izvor
RTV Lukavac

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button