SportSvijet

Ministar u zvaničnoj izjavi objasnio zašto je Đokoviću ponovo oduzeo vizu

Dugoočekivana odluka

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković opet je ostao bez vize za ulazak u Australiju, koju mu je ukinuo ministar imigracija Alex Hawke.

 

Možda će Vas zanimati i:
Ukoliko mu žalba na ovu odluku bude odbijena, Đoković bi trebao uskoro otputovati iz zemlje.Hawke je u međuvremenu objavio zvanično saopštenje u kojem je kao razloge svoje odluke naveo javno zdravlje i dobro.

“Danas sam iskoristio svoju moć da otkažem vizu gospodinu Novaku Đokoviću prema članu 133C(3) Zakona o migracijama, zbog ugrožavanja javnog zdravlja i dobra, a sve zbog toga što je to bio javni interes”, napisao je Hawke na početku saopštenja.Istakao je da je prilikom donošenja odluke pažljivo razmotrio informacije koje je imao na raspolaganju.

“Prilikom donošenja ove odluke pažljivo sam razmotrio informacije koje su mi dali Ministarstvo unutrašnjih poslova, australske granične snage i gospodin Đoković. Vlada je čvrsto posvećena zaštiti granica Australije, posebno u vezi s pandemijom koronavirusa”, stoji u saopštenju.

Podsjetimo, Đokoviću zbog svega ovoga sada prijeti kazna zabrane ulaska u Australiju na tri godine, ukoliko se najbolji teniser ne bude ponovo žalio pred sudom i dobio pravnu borbu.

 

Izvor
Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro