Svijet

Đoković ipak ide kući

Ministar za imigraciono pravo odlučio da oduzme vizu

Ministar za imigraciono pravo Alex Hawke, koji predstavlja državu Australiju, donio je odluku da oduzme vizu srbijanskom teniseru Novaku Đokoviću koji će tako vjerovatno biti deportovan iz ove zemlje te gotovo sigurno neće igrati na Australian Openu.

Hawke je iskoristio svoje “diskreciono pravo” da poništi vizu Novaku u skladu s Migracionim aktom, što je advokat Vlade ukazao da bi moglo dogoditi još na suđenju, koje je tada riješeno u korist srbijanskog tenisera.

Možda će Vas zanimati i:

Đokovićev advokatski tim će, kako su i najavili, uputiti žalbu na ovu odluku i to mu je jedina nada da zaigra na prvom Grand Slamu sezone.

Podsjetimo, žrijeb za Australian Open je obavljen u četvrtak i Đoković je već dobio svoje eventualne protivnike, ali protiv njih najvjerovatnije neće moći igrati, ukoliko ne bude došlo do nekih promjena.

Saga je krenula po slijetanju Đokovića u Australiju kada su ga zadržale federalne vlasti. Uslijedilo je saslušanje, na kojem mu je sudija Anthony Kelly odobrio vizu. Međutim, Australija je imala još jednu priliku odlučivanja, a ministar imigracije ju je odlučio iskoristiti.

Uslijedile su potom dodatne istrage australskih vlasti zbog nekih nelogičnosti u potvrdama koje je Đoković priložio uz vizu. I sam Đokovićev tim je griješio pa je tako u vizi označio da teniser nije putovao 14 dana prije slijetanja u Australiju, što nije tačno.

Izvor
Klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro