Tuzlanski kanton

21. STOLJEĆE: Hvalimo se javno što imamo vodu (FOTO)










Predmet diskusije na društvenoj mreži Facebook, postao je status asistenta na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, Admira Čavalića, koji je prokomentarisao bezobrazni način trošenja javnog novca od strane JKP “Vodovod i kanalizacije”. Status Čavalića prenosimo u cjelosti:

“Nastojim izbjegavati javno komentarisanje lokalnih politika, naročito u predizborno vrijeme. Međutim, kao građanin Tuzle i ekonomista, neke stvari ne mogu prešutjeti. JKP “VIK” je javno poduzeće koje ima lokalni monopol. Ovo znači da građani Tuzle moraju koristiti usluge navedenog. Svejedno, to nije spriječilo ovo javno poduzeće da sada (i moguće prije četiri godine u isto vrijeme, nisam siguran) zakupe tri bilborda u razmaku od nekih 500 metara, a kako bi naveli da su “naš grad” i “naš vodovod” ustvari “istinska vrijednost”. Cijenim rad JKP “VIK” (shodno nekom kriteriju ocjene uspješnosti javnog poduzeća), naročito u vezi rješavanja problema redukcije vode u Tuzli, ali ovo je zaista perverzan način trošenja javnog novca. Iako to svi nažalost rade (Elektroprivreda prije neku godinu, Lijanović dok je bio ministar itd.), opet ne postoji opravdanje za ovakvo ponašanje prema građanima Tuzle. Bilo bi dobro kada bi menadžment poduzeća uputio izvinjenje zbog, nadam se slučajne (pred izbore), greške.

Možda će Vas zanimati i:

ps: Nisam političar, ni kandidat na lokalnim izborima, niti imam bilo kakve (in)direktne koristi od samih izbora (i kampanje). Jednostavno ne podnosim bezobrazluk javnih poduzeća i to naročito kada se te stvari dešavaju u mom gradu.”



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button