SportU fokusu

KAMELEON INTERVJU Milan Ćulum: Uvijek dajem sve od sebe i ne volim da gubim! (FOTO)










Novi fudbaler Slobode odnedavno je postao Milan Ćulum. Ovaj 32-godišnji defanzivni veznjak u svojoj bogatoj karijeri igrao je za brojne srbijanske klubove poput Radničkog iz Niša, Hajduka iz Kule, Radničkog iz Kragujevca, OFK Beograda, Radnika iz Surdulice i Smedereva, a u Tuzlu je stigao iz beogradskog Rada.

Osim toga, Ćulum ima epizodu igranja u BiH, jer je od 2009. do 2011. godine nastupao za sarajevski Željezničar, a jedno je vrijeme igrao i za rusku ekipu Volgar, koji se tada takmičio u Ruskoj 2. ligi.

Milan Ćulum za Kameleon je govorio o Slobodi, svojoj karijeri, a “uhavtili” smo ga da nam odgovori i na nekoliko zanimljivih i opuštenijih pitanja.

KAMELEON: Došao si u Slobodu. Kakve su tvoje prve impresije o saigračima i treninzima?

ĆULUM: Poznajem Slobodu kao klub i njenu bogatu historiju. S obzirom da sam već nastupao u Premijer ligi BiH, znao sam gdje dolazim i ne mogu reći da sam nešto iznenađen. Sloboda je klub sa tradicijom i dobrim navijačima i za sada sve teče po planu.

KAMELEON: Konačno je stigla je “papirologija”, tako da bi zvanično trebao debitovati protiv Radnika u subotu…

ĆULUM: Sigurno je da mi imamo visoke ambicije tako da ćemo na svakoj utakmici ići na pobjedu. Imali smo kiks u prvom kolu i sada nam preostaje samo da pobijedimo Radnik.

KAMELEON: Igrao si dugo fudbal u Srbiji. Može li se napraviti paralela između dvije lige, srbijanske i bh. Premijer lige? Koja je kvalitetnija?

ĆULUM: U Srbiji prevagu donose klubovi kao što su Crvena zvezda i Partizan. Nažalost, u BiH još nema kluba na tom nivou, ali mislim da je bh. liga za nijansu zanimljivija jer svake godine se više klubova umiješa u borbu za titulu i nikad se ne zna ko će osvojiti. U Srbiji se to zna, ili Zvezda ili Partizan.

KAMELEON: Jednom si prilikom, igrajući za Rad, u 10 utakmica dobio 10 žutih i dva crvena kartona. Jel to znači da je Ćulum grub igrač?

ĆULUM: Sezonu prije te sam za Rad postigao 9 golova, a igram na poziciji defanzivnog veznog i niko nije pisao o tome. Kada dobijem 10 žutih kartona onda svi pišu o tome. Istina je, dobijam kartone često, ali to je borba na terenu, dajem sve od sebe i ne volim da gubim pa vrlo često pretjeram. Sve je to sastavni dio posla.

KAMELEON: Visok si tačno dva metra. Jesi li ikad imao želju baviti se košarkom ili odbojkom?

ĆULUM: Volim da odigram basket i u pauzi između prvenstva više igram košarku ispred zgrade nego fudbal. Međutim, nikad nisam razmišljao da se profesionalno bavim košarkom. Fudbal je moja ljubav.

KAMELEON: Protiv kojih ti je igrača bilo najteže igrati?

ĆULUM: Cleo iz Crvene zvezde. Tada sam vidio da je preozbiljan špic. Direktan susret sam imao i sa Moreirom, a sjećam se kada sam igrao za Željezničar i poraza od 5:0 u Izraelu od Hapoela. Tamo su svi bili preozbiljni igrači.

KAMELEON: Koliko vodiš računa o ishrani?

ĆULUM: Nisam sklon gojenju i ne vodim nešto pretjerano računa o tome. Kako se bliži utakmica, sigurno da korigujem način ishrane. Jednostavno, zna se šta i koliko smiješ da jedeš prije treninga i svake utakmice.

KAMELEON: Suplementi su u profesionalnom sportu odavno zauzeli svoje mjesto. Jesi li pristalica “hemije”?

ĆULUM: Nisam, ali očigledno je da se vrhunski tempo ne može pratiti i mora postojati ta neka suplementacija. Ja to slabo koristim, više kao neki vid oporavka, ali neke stimulanse prije utakmice ne uzimam. Možda sam tu i pogriješio, u protivnom bih imao bolju karijeru (smijeh).

KAMELEON: Kako bi glasilo tvoje umjetničko ime da si pjevač narodne muzike?

ĆULUM: Lepi Miki!

KAMELEON: Gdje čuvaš fotografije koje ne želiš da drugi vide?

ĆULUM: U glavi.

KAMELEON: Šta prvo primjetiš na dami?

ĆULUM: Kosu!



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button