BiHU fokusu

Ministarstvo odbrane BiH pokrenulo postupak protiv pripadnika OS BiH

Zbog obilježavanja 9. januara

Ministarstvo odbrane BiH je u skladu s nadležnostima definisanim Zakonom o odbrani BiH pokrenulo postupak utvrđivanja činjenica, a koje se odnose na prisustvo pripadnika Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH na obilježavanju 9. januara, za kojeg je Ustavni sud BiH donio Odluku da nije u skladu sa Ustavom BiH.

Iz ministarstva ističu kako je ministar odbrane u skladu s navedenim naložio i Načelniku Zajedničkog štaba OS BiH da se poduzmu mjere i radnje iz njegove nadležnosti, te da se o poduzetim mjerama i izvršenim radnjama blagovremeno izvijesti Ministarstvo odbrane BiH.

“Kršenje zakona mora se procesuirati. Postupci protiv pripadnika OS BiH će biti pokrenuti. Očekujem da u skladu sa duhom vladavine prava budu procesuirani i ostali koji ne poštuju odluke sudskih organa”, rekao je za Klix.ba Senad Mašović, načelnik Zajedničkog štaba OS BiH.

Možda će Vas zanimati i:

Podsjetimo da su jučerašnjem defileu prisustvovali zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH generalmajor Gojko Knežević i komandant Operativne komande Oružanih snaga BiH generalmajor Radovan Ilić.

Pored toga, obilježavanju neustavnog dana RS-a prisustvovali su i brigadir Milorad Krajšumović komandant 3. Pješadijskog puka (RS) i brigadir Zoran Dunović, zamjenik komandanta Komande podrške Oružanih snaga BiH za operacije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro