BiHPolitikaVijesti

Admir Karić nakon što mu je bačen Molotovljev koktel: Treba li da mi djeca stradaju?










Admiru Kariću, vijećniku Naroda i pravde (NiP) u Kalesiji, sinoć je na porodičnu kuću bačen Molotovljev koktel dok su se u kući nalazila njegova djeca, kćerkica od pet godina i sin od godinu i po.

Karić za portal “Avaza” kaže da je jutros, kada su se slegli utisci, doživio nenormalan strah.

Možda će Vas zanimati i:

– Pa zamislite vi, da je razbijen prozor i da je Molotovljev koktel upao u kuću i da je eskplodirao! Je li treba da mi djeca stradaju zato što se nekome ne sviđa ono što ja radim i pričam. Sreća je da sam bio budan, jer sam noć ranije u to vrijeme spavao – pita se potreseno u razgovoru za portal “Avaza” Admir Karić.

Kaže da je i vlasnik lokalnog portala.

– Kroz politički angažman ili tekstove na portalu, moguće je da sam nekome zasmetao. Ne želim govoriti ni kome, ni zbog čega, jer ne znam. Ne znam ni ko je ovo uradio, neka policija utvrđuje činjenice – kaže Karić za “Avaz”.

Sve se odigralo oko 21 sat.

– Čuo sam jak udarac u kuću koji je djelovao kao eksplozija. Nakon što sam prišao prozoru vidio sam plamen i mislio da kod komšije gori kuća. Izašao sam vani te sam počeo gasiti vatru. Nakon gašenja plamena sam pronašao flašu koja se istopila s metalnim čepom i fitiljem, odnosno Molotovljev koktel – rekao je Karić.

S događajem je upoznata i policija.



Izvor
www.avaz.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button