Gdje izaći [IZDVOJENO]Super vodič - Gdje izaći

Tuzla – Grad koji svoje ruke širi za sve posjetioce




U uskoj, ali dugačkoj udolini zagrljena obroncima Majevice ugnijezdila se Tuzla. U početku je to bilo sojeničko naselje iz neolita, a kroz historijske periode ovdje se odvijao život te je tako Tuzla jedno od najstarijih naselja u Evropi sa kontinuitetom življenja.

Tuzla je jedno od najstarijih naselja Evrope sa kontinuitetom življenja, a u njemu je pronađeno najstarije sojeničko naselje u Evropi koje datira iz neolita. Nolitsko naselje je pronađeno u samom centru današnjeg grada Tuzle, što je jedinstven slučaj  i dokaz  da je to naselje bilo početak kontinuiteta življenja na prostoru današnjeg grada, kroz sve historijske periode, od neolita do danas.

Mnogi Tuzlu zovu “Grad na zrnu soli”, a to “zrno soli” su stotine miliona tona kamene soli i slane vode koje je iza sebe ostavilo staro Panonsko more koje se prije više desetina miliona godina povlačilo sa ovih prostora.

 

Praznična čarolija “Zima u Tuzli”

Decembarski i januarski dani, a posebno noći obogaćeni su bogatom ugostiteljskom i zabavnom ponudom.

Građanke i građani Tuzle, ali i gošće i gosti našeg grada, imali su priliku na najvećem i naljepšem trgu u Tuzlanskom kantonu, Trgu slobode da uživaju u prazničnim čarima uz bogat muzičko-zabavni program i gastro-ponudu.

Zima u Tuzli za građane donosi praznični ugođaj kojim je obogaćena turistička ponuda Tuzle i u zimskom periodu.

Tuzla je grad kojim se mnogi Tuzlaci ponose. Poznata je po svojoj multikulturalnosti, multietničnosti i otvorenosti.
U Tuzli ćete se osjećati dobro i sigurno, odakle god da dolazite. Tuzla je grad koji se voli i u koji su svi dobrodošli.

Večeras, 08.01. u 20.00h  vas na Trgu slobode zabavlja ĆAO Bend.

Pridružite nam se u centru grada.



Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button