Svijet

Snimke mučenja u venecuelanskom zatvoru dospjele u javnost










Uznemirujuća snimka iz zatvora u Venecueli pokazuje zastrašujući način na koji stražari muče zatvorenike zbog njihovog štrajka.

Najmanje 82 zatvorenika bilo je prisiljeno ležati golo s rukama iza glave u dvorištu kaznionice u Anacu prošli petak, izvijestio je tamošnji sajt ACN.

Kako pišu, zatvorenike su tukli više od dva sata i uskratili im hranu i vodu čitava 24 sata. Stražari su ih navodno vatrogasnim šmrkovima otjerali u dvorište, a zatim ih zalili vodom i stavili na njihova leđa pijetlove čija borba je ostavila ozljede na bespomoćnim zatvorenicima.

Pogledajte ispod snimke koje su osvanule na društvenim mrežama…

https://www.instagram.com/p/B3Fa70FAe9_/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=dlfix

Članovi porodica zatvorenika rekli su kako su oni nedavno počeli štrajkovati zbog nedostatka hrane i vode. Zatvorenici su u štrajku također tražili da dopuste posjetiteljima da im donose lijekove.


Zastrašujuća snimka od 45 sekundi snimljena je mobitelom i na internetu ju je objavila novinarka iz Venecuele Alexandra Belandia.

Tarek William Saab, koji obavlja dužnost generalnog tužitelja Ustavotvorne narodne skupštine Venecuele, najavio je istragu incidenta. U tvitu koji je objavio u ponedjeljak navečer, Saab je optužio povjerenika Hernána Diaza i druga dva službenika kao odgovorne za narušavanje ljudskih prava zatvorenika.

Izvor: Index.hr


Možda će Vas zanimati i:

Back to top button