BiH

Interpol raspisao crvenu potjernicu za Adelom Kabašem

Međunarodna policijska agencija
Međunarodna policijska agencija Interpol objavila je na svojoj zvaničnoj stanici crvenu potjernicu za Adelom Kabašem, zvanim Dasta (30) iz Sarajeva, osumnjičenim za ubistvo Mehmeda Ramića u pucnjavi u sarajevskom naselju Pofalići.

Podsjetimo, nakon fatalne pucnjave u kojoj je život izgubio Ramić, uhapšen je Amel Jašarević, zvani Šaja, koji se također tereti za ubistvo, a naknadno su uhapšeni i Edvin Imamović, kojeg terete za pomoć prilikom ubistva, te Igor Zuko, koji je osumnjičen za pomoć počiniocu nakon počinjenog krivičnog djela.

Svoj trojici je Kantonalni sud u Sarajevu odredio pritvor.

Istovremeno, zatraženo je raspisivanje međunarodne potjernice za Kabašem (ranije Murtović), a koji je pobjegao iste noći prema granici sa Crnom Gorom, gdje s pretpostavlja da je prebjegao.

Bezobzirno ubistvo Mehmeda Ramića odigralo se 12. decembra prošle godine, na raskrsnici na glavnoj sarajevskoj saobraćajnici, u naselju Pofalići.

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, kritične noći su se Kabaš i Imamović sa još jednom osobom vozili u plavom golfu, a iza njih je u drugom golfu crne boje bio Jašarević. U jednom trenutku pored njih je naišao peugeot u kojem je bio Mehmed Ramić.

Kada su stigli na raskrsnicu na Pofalićima, Imamović je svojim vozilom prišao Ramićevom vozilu, dok je Jašarević sa svojim autom bio iza njega. Došlo je do svađe koja je u jednom momentu eskalirala, te je Jašarević prišao svojim vozilom do Ramićevog i počeo pucati, a potom je zapucao i Kabaš.

Potom su Imamović i Kabaš pobjegli prema Lukavici, dok je Jašarević ostao na mjestu događaja, pozvao policiju i rekao da je on ubio Ramića.

Od Imamovića je Kabaš tražio da ga vozi prema granici sa Crnom Gorom, što je ovaj odbio, te je Kabaš potom pozvao Zuku, koji ga je sa svojim automobilom preuzeo u Lukavici i odvezao do prevoja Čemerno, gdje je Kabaš napustio vozilo i sumnja se da je pobjegao dalje prema Crnoj Gori.Izvor
Slobodna-bosna.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button