Gdje izaći [IZDVOJENO]Super vodič - Gdje izaći

Gradačac – Nastavak bogate kulturno-zabavne manifestacije uz Pochko & New Primitives Songs,

Zimski GRADačac

U Gradačcu je po prvi put otvorena kulturno-zabavna manifestacija “Zimski GRADačac”

Nosilac aktivnosti je Turistička zajednica grada Gradačac uz pokroviteljstvo Grada Gradačac i gradonačelnika Edisa Dervišagića. Partneri na ovom projektu su Centar za kulturu ,,Ahmed Muradbegović”, JP „Parkinzi” i Moto klub „Zmaj 1974” Gradačac.

Programom manifestacije predviđeno je postavljanje klizališta sa sadržajem prilagođenim svim uzrastima. Građanima i gostima Gradačca pripremljen je bogat program, a za najmlađe učenike osnovnih škola sa područja grada biti će organizovana Molky besplatna škola klizanja. Postavljene su i drvene kućice za prodaju prigodnih proizvoda i organizovan „Zimski bazar”.

U sklopu ove manifestacije planiran je niz kulturnih i zabavnih manifestacija (koncerti, igrokazi za najmlađe i podjela Novogodišnjih paketića) kao i doček Nove godine 2022. uz vatromet. Cilj manifestacije je da obogatimo turističku ponudu i da Gradačac postane značajna i prepoznatljiva turistička destinacija za sve naše građane i goste.

Iako je manifestacija “Zimski GRADačac” počela 10. decembra 2021. godine, ona još uvijek traje te će vas večeras zabavljati Pochko & New Primitives Songs, kultni zvuk Sarajeva 80tih, hitovi Zabranjenog Pušenja, Elvisa J. Kurtovića, Bombaj Štampe…

Možemo slobodno reći da Gradačačani i Gradačačanke žive najljepšu zimsku priču kakvu ne pamte ni njeni stariji sugrađani. Poseban ugođaj Starog grada Gradačac pod snijegom mogao bi biti razlog za posjetu ovom idiličnom mjestu.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button