Lifestyle

Dva sata igranja na otvorenom pomaže djeci u učenju i sagorijevanju energije

Velika korist za djecuDjeca imaju velike koristi od trčanja, skakanja, penjanja i igranja na otvorenom. Vrijeme provedeno na otvorenom smanjuje anksioznost i hiperaktivnost i podiže raspoloženje, kaže psihoterapeutkinja.

Joanna Fortune, psihoterapeutkinja, podstiče roditelje da djecu izvode napolje svaki dan, idealno na barem dva sata. Provođenje vremena igrajući se na otvorenom u prirodi, može da pomogne u smanjenju nivoa anksioznosti i smanjenju hiperaktivnosti, kaže Fortune.

„Djeci je potrebno dva do tri sata fizičke igre na otvorenom, a mnoga to ne dobijaju. To im pomaže u učenju, procesuiranju i sagorijevanju energije. Vrijeme provedeno na otvorenom smanjuje anksioznost i hiperaktivnost, podiže raspoloženje i izgrađuje veštine zajedničke igre“, kaže Fortune.

Kada su djeca sretnija i opuštenija, budna i usklađena, otvorenija su za učenje. Izlazak napolje sa djecom koristit će i roditeljima.

“Djeca imaju velike koristi od trčanja, skakanja, penjanja i igranja na otvorenom”, kaže Fortune.

Iako bi dva sata dnevno bilo idealno, svako vrijeme provedeno na otvorenom može da imati koristi, pa pokušajte da uklopite malo više vremena provedenog napolju u svoj raspored, piše Metro.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button