Sport

Đoković neće biti deportiran danas, ostaje u Australiji barem do ponedjeljka

Najbolji teniser svijeta

Nakon višesatne drame u srijedu na aerodromu u Melbourneu vlasti australske države Viktorije odlučile su ne dozvoliti Novaku Đokoviću ulazak u zemlju. Đokovićevi advokati žalili su se na tu odluku, a Đoković je saslušan u 18 sati po lokalnom vremenu (osam ujutro po našem).

Odlučeno je kako će najbolji teniser svijeta prenoćiti u Melbourneu te da ga Australija danas neće deportirati. Đoković će u Melbourneu ostati do petka, a vrlo vjerovatno i još koji dan više. Njegovi advokati traže da privremena zabrana traje sve do ponedjeljka ujutro jer će se tada izreći presuda, tvrdi australski novinar Callum Gode.

Advokat u vladi Commonwealtha Christopher Tran kaže da se ministrica unutarnjih poslova Karen Andrews danas neće protiviti privremenoj zabrani deportacije Novaka Đokovića. Srpski teniser ostat će u Australiji preko noći.

Za Đokovića postoje tri opcije

Đoković je nakon odluke Australaca da mu ponište vizu odsjeo u hotelu pod kontrolom kako bi saznao epilog žalbe. Za njega sada postoje tri opcije, smatra novinarka Karen Sweeney.

Prva je da Đoković ostane do ponedjeljka u Melbourneu, do donošenja konačne sudske odluke. Druga je da ga deportiraju večeras ili sutra, ali da ta odluka bude donesena večeras. Treća je da i dalje Australci žele deportirati Đokovića, ali ne odmah, tako da se privremena zabrana može čuti večeras, s odgođenom odlukom za kasnije, ili da se prebaci za sutra.

Podsjetimo, srpski tenisač nije primio cjepivo protiv koronavirusa i prema tome nije mogao ući u Australiju i zaigrati na prvom Grand Slamu sezone. Ipak, dobio je medicinsko izuzeće, ali u njegovom su timu krivo popunili formular za vizu te je zadržan na aerodromu, gdje ga se ispitivalo o razlozima izuzeća.

Izvor
Ba.n1info.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button