KulturaSuper vodič - Gdje izaći

Predstavom “Iskorak” počinju 14. Dani mladih Tuzle

U ponedjeljak, 19. februara 2018. godine u 19.30 sati, na sceni BKC TK, Udruženje “Mladi Tuzle” i Pozorište mladih Tuzle započinju obilježavanje 14. Dana Mladih Tuzle, manifestacije kojom se ove godine slavi 14 godina postojanja i rada Udruženja “Mladi Tuzle” i 10 godina postojanja i rada Pozorišta mladih Tuzle.

Za svih ovih 14 godina, Mladi Tuzle uspjeli su stvoriti prepoznatljiv model rada i  odgoja djece i mladih koji svake godine traje i okuplja stotine djece i mladih. Zato, ove godine obilježavamo 14. Dane Mladih Tuzle pod motom “Čarolija traje….”

Možda će Vas zanimati i:

Program obilježavanja ove godine trajat ce od 19.2.2018. do 8.4.2018. godine i uključit ce 250 djece i mladih koji će građanima Tuzle, Tuzlanskog kantona i okoline ponuditi aktivnosti za publiku svih uzrasta.

Otvaranje programa započinje izvođenjem predstave “Iskorak” nastale u okviru projekta “Djevojčice i dječaci glasno protiv rodno zasnovanog nasilja”, kojeg implementira Udruženje “Vive Žene” Tuzla u partnerstvu sa Pozorištem mladih Tuzle, a finansira Evropska unija. Predstava je rađena u formi plesno-glumačkog spektakla i na sceni okuplja 60 mladih ljudi, koji se umjetnošcu bore protiv svih oblika nasilja.

Sve informacije o programima i sadržaju, kao i rezervacije možete izvršiti na: 061/365-800…



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button