Muzika

Prijateljica Tome Zdravkovića otkrila još jedan detalj iz života legendarnog pjevača

Legendarni pjevač

Nakon premijere filma “Toma” zanimanje za život legendarnog Tome Zdravkovića ne prestaje.

Iako je Toma Zdravković preminuo 1991. godine, tri desetljeća kasnije njegov intrigantan život tema je mnogih razgovora, a gotovo stalno se javljaju novi akteri koji su nekad, u nekim okolnostima, upoznale pjevača čiji su hitovi obilježili mnoge generacije bivše države.

Srbijanski mediji navode kako je jedna od njegovih prijateljica otkrila još jedan detalj iz njegovog života o kojem se do sada malo znalo. Naime, ona je otkrila priču o Tominoj pjesmi “Jelena”, odnosno o ženi kojoj je pjevač posvetio jedan od svojih hitova.

Iako je legendarni Toma s Gordanom bio u braku punih 18 godina, ona je navela kako kako je pjevač istovremeno bio i nesretno zaljubljen u prostitutku iz Frankfurta koja se zvala Jelena, prenosi Klix.

Pjevač je Jelenu navodno upoznao na željezničkoj stanici u Frankfurtu jer je često nastupao i u inozemstvu. Bila je to, ako je vjerovati sjećanju njegove prijateljice, gotovo ljubav na prvi pogled, ali dotična dama navodno nije željela napustiti posao kojim se bavila, a to je Zdravkoviću ipak bila prevelika prepreka.

Definitivno da je legendarni pjevač živio poseban život, a njegove pjesme koje su i danas veliki hitovi su ga nadživjele, što je bila i njegova želja. Također, filmom Dragana Bjelogrlića život najvećeg balkanskog boema ostat će trajno zabilježen, a Toma je već sada osigurao i počasno mjesto u kinematografiji.Izvor
Slobodna-bosna.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button